Om sidan

Min väg till de stora fastigheterna!

Sedan barnsben har jag alltid fascinerats av byggnader och arkitektur. Vad är är det som gör att de håller i 50 år och framåt? Hur går det till när de ska uppföras? Det var framförallt en fråga som jag alltid gick och grubblade på: Vem äger dessa byggnader?

Jag bestämde mig därför redan som liten att påverka min omvärld och skapade därför följande vision:

Att bli en av världens största fastighetsutvecklare och skapa bostäder åt andra. Alla förtjänar tak över huvudet och få sina drömmar besannade genom att få sitt drömboende, och jag ska bistå de med det.

Denna blogg kommer att visa vägen till förverkligandet av min vision.

torsdag 11 september 2014

Passiv inkomst

Läser för närvarande en bok av Robert Kiysoaki & Donald Trump som heter Why we want you to be rich. En väldigt intressant bok för den får en att tänka efter när det kommer till vissa saker i ens liv.

En röd tråd som löper genom hela boken är The Cash Flow Quadrant som visar vilka sorts människor det finns. Dessa är:

E - Den anställde
S - Självanställde och specialisten
I - Investeraren
B - Ägaren av ett stort företag



Det intressanta här är att den anställde,självanställde och specialisten ( E & S) är de personerna som jobbar för pengar. Det vill säga, ju mer de jobbar desto mer tjänar de. De människor som däremot får pengar att jobba för dem är Investeraren (I) & Ägaren av ett stort företag (B). Skillnaden mellan ES & IB är att I & B lyckats skapa något som gör att det genereras en passiv inkomst varje månad. De har helt enkelt jobbat smart. Istället för att fokusera på pengarna i början så la de ner tid på att bygga upp något som kanske inte var lönsamt men efter ett tag börjar generera pengar.

Passiva inkomster är väldigt intressant. Hur ska man få pengar att jobba för en? Hur ska man gå tillväga för att skapa något som efter ett tag genererar pengar utan att man ens behöver göra något?

Själv har jag en passiv inkomst från ett lägenhetsköp som genererar några hundringar i månaden då vi hyr ut den. Tänk om man haft 10 sådana lägenheter som genererar 10k+ i månaden istället utan att man gör något? Det är just detta som driver mig dag efter dag att fortsätta mot mitt mål. Och man blir mer och mer taggad ju mer man läser om andras framgångar inom det.

Vilka sorters passiva inkomster finns det då?
  • Hyresintäkter från lägenheter som man köpt/hyrt
  • Royalties från låtar
  • Intäkter från böcker som man skrivit (e-böcker på Amazon exempelvis)
  • Aktier & Fonder 
Jag kör själv på alternativ ett och fyra, vilka kör ni på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar